Veiledning og tips for sending av pakker

Sende pakke

Hvis du trenger å sende en pakkepost billig og trygt, så er dette bloggen som kan hjelpe deg. Dette skyldes at bloggen er en kombinasjon av alle spørsmål og erfaringer fra hva som skjer med ulike forsendelser, når du som pakke.dk har transportert tusenvis av pakker hver måned i flere år. 

Jeg vil dele noen enkle ting som er hyggelige å vite og noen mindre enkle ting som er SUPER viktig, og så har jeg noen tips og triks som gjør det enklere å sende pakker billig og med maksimal sikkerhet.

For det første er frakt i dag delt inn i kategorier, og særlig på to områder – type frakt og geografi.

La oss starte med det enkle.

Hvilken fraktkategori skal jeg velge?

På pakke.dk bruker vi alle anerkjente fraktfirmaer som Helthjem, UPS, DHL Express, FedEx, PostNord, Bring etc. og de tre kategoriene som er felles for dem alle er dokumenter, pakker og paller / stykkvarer.

Dokumenter

Dokumenter er ting som testamente, pass, skriftlig tilbud, kontrakter, visum, dåpsattest og lignende. Så lenge det kan påstås å være papir av noe slag, og ikke fysiske ting som USB-stasjoner, penner, stoffprøver osv. Det er alltid en god ide å komme inn i en pappkuvert slik at dokumentet ditt er godt beskyttet.

Pakker

Pakker er kategorien av alt som ikke er større eller tyngre enn du kan løfte og pakke det, og det trenger ikke stå stille under transport. Pakker transporteres vanligvis i flere forskjellige biler, og nesten alle pakker passerer i dag et automatisk sorteringsenter, hvor datamaskiner og samlebånd styrer showet. Jeg kommer tilbake til det litt senere.

Paller og generell last

Fellesnevneren her er at det er en norsk fraktbåt i en stor lastebil som kommer og henter og bringer begge.

Pallene er det som er så store at det ikke kan løftes med mindre du er Hulk, eller det som må stå stille og sikkert fra A til B. Det kalles «paller» fordi det er på en trepall. Noen av standardene i EU er:

En full sal som er 120 cm x 80 cm (x 15 cm og veier vanligvis 20-25 kg hvis den er tørr)

En halv pall som er 60 cm x 80 cm

En kvart pall som er 60 cm x 40 cm

Målene er viktige fordi det også er de som du bruker for å finne en pris og gjøre en bestilling basert på, og det er høyde og vekt, for eksempel med pallen.

Når pallen er lastet inn i trucken, står den stille, og når den skal flyttes til neste lastebil, bruker føreren en pallgaffel eller gaffeltruck, og flytter pallen i horisontal stilling. Det er derfor den tryggeste transportmåten, og det betyr at det også kan være en god ide å sende små artikler på en pall hvis den er skjøre. Du må bare huske at selv om pallen er stasjonær, flyttes trucken slik at alt må strammes til pallen, slik at det ikke glir av pallen eller vrir den første gangen trucken går gjennom en rundkjøring. Du kan gjøre dette med snor, bagasjebånd eller hva som er tilgjengelig. Profesjonelle bruker plastfilm, da det både beskytter stativet på pallen, holder det godt sammen, og når det pakkes rundt pallen, holder det også varen fast på pallen, uten å begrense trucken, slik det bare kan Kjør gaflene gjennom plastfilmen.

Stykkevarene er enten de som kan løftes, men som ikke står på en palle, eller hva står på en pall, men som stikker utover kantene på pallen. Trucken driveren skiller mellom de to, fordi en lastebil kan pakkes med et visst antall paller, mens stykkevarer endrer det nummeret. Hvis det ikke er på en pall, er det et krav at en vanlig sjåfør kan løfte den uten å få arbeidsinspeksjon på nakken, men du må være forsiktig med å pakke inn ting slik at en skittent arbeidshanske ikke legger merker på lastesykkel hvitt tak, og hjørnene på radiatorhjelmen din vil ikke bli bøyd fordi de blir utsatt. Kartong, bobleplast er alltid et godt sted å starte.

Geografisk er det tre kategorier: Pakker i Norge

For pakker for NO, er all last via landtransport. Dette betyr at nesten alt kan sendes med hell hvis det er i riktig fraktkategori.

Pakker til EU (Tyskland, Englad, Polen etc.)

Eller import fra EU.

Pakker utenfor EU (f.eks. Til Norge, USA eller Kina)

Eller importerer fra utenfor EU.

Søk priser:  Beregn kostnads