Frakt og service – er det verdt prisen?

Visste du at kundene dine legger mye vekt på hvem som leverer varene dine? Kundene dine går mer og mer opp i god service, og det gjelder hele veien fra bestilling til mottak av varer. Derfor er det ikke helt likegyldig hvem man får til å frakte tingene sine ut til kundene, for til syvende og sist kan det bli forskjellen mellom en tilbakevendende kunde eller en utilfreds kunde.

Som næringsdrivende i Norge kan det ofte være vanskelig å finne de beste fraktselskapene. Det finnes mange små, lokale speditører og transportører som mer enn gjerne vil hjelpe virksomheter med å sende pakke og frakten deres. Og så finnes det naturligvis større og mer kjente. Ofte kan det være fordeler forbundet med å bruke en kjent leverandør da du her kan være sikker på at de har kapasiteten til å ta på seg oppgaven. Og så gir det også en trygghetsfølelse hos kunden. I det hele tatt virker det bare mer profesjonelt.

Når det kommer til kjente fraktselskaper, er det sjeldent man finner et selskap som er like kjent som gode, gamle Posten. De fleste av oss kjenner dem sikkert fra deres gule og røde biler, som nå er blitt blå og hvite. Ved å få et etablert selskap til å stå for frakten din, følger det også et visst sikkerhetselement med i pakken. Det tar ofte lang tid å lage en god avtale med en transportør og en del av våre kunder har dessverre hatt noen kjedelige opplevelser hvor de har vært nødt til å skifte transportør midt i et forløp. Det kan være fordi de ikke kunne få det til å gå rundt, fordi de ikke hadde kapasiteten til oppgaven eller noe helt annet.

Med et stort og gammelt selskap som Posten kan du være sikker på at frakten kommer til  å kjøre problemfritt og det skal ikke mange bortkastede timer til for å oppveie en eventuelt høyere pris. Dessuten kan man med fordel også inngå langsiktige avtaler med et selskap av Postens kaliber da det nok er begrensede muligheter for at de stenger dørene foreløpig. Mange næringsdrivende blir lokket av ’rabatter’ ved å kjøpe inn stort bare for å finne ut at selskapet er stengt et par måneder senere. Og det er ikke noe mer frustrerende enn å brenne inne med bunke etiketter tilhørende et fraktselskap som ikke lenger er aktivt. Disse tingene slipper man også ved å velge et velrenommert selskap.

Naturligvis behøver det ikke kun å være Posten som kan oppfylle det som er nevnt ovenfor. Vi velger å fremheve dem her da det er høyst sannsynlig at de fleste av oss kan forholde oss til dem, men det gjør seg naturligvis også gjeldende ved andre leverandører. Det er alltid en god idé å sikre deg at virksomheten har en stabil drift så de kan hjelpe deg i lang tid. Det er blant annet også grunnen til at vi her på siden utelukkende samarbeider med respekterte virksomheter som har mange års erfaring innenfor frakt, for på denne måten kan vi være sikre på at vi i fellesskap leverer det beste resultatet – hver gang.

 

Finn veien i pakkejungelen

Dersom man som privatperson skal sende pakker, kan man ofte godt føle at man blir oversett av fraktselskapene. Vanligvis har de fokus på bedriftskunder, og det gjør ofte vanskelig å få fraktet pakker rundt som privatperson. Vi synes det er en skam, og derfor har vi gjort mye for å sørge for at vår innovative løsning kan brukes av både private og bedrifter. Derfor er det blant annet mulig å velge flere forskjellige leveransetyper, helt fra den minste pakke til den største containertransporten – for vi vet at alle kan ha behov for frakt.

 

Vi hjelper både private og bedrifter

Som privatperson kan ofte det å skulle finne den rette pakkeforsendelsen være som å lete etter nålen i høystakken, og selv om du finner noen som vil ta imot pakken din, kan du ikke alltid være sikker på at du får den beste prisen. Ofte får man som privatperson nemlig ikke tilgang til rammeavtaler og rabatter da man som utgangspunkt sender pakker enkeltvis og etter behov. Derfor opplever man ofte at man betaler overpris ved for eksempel å gå til kostkontoret der det ofte forekommer flere gebyrer på forsendelsen, enten fordi den ikke er veid ordentlig eller ikke er korrekt innpakket. I de fleste av disse tilfellene skyldes det ikke at avsenderen forsøker å snyte deg – og nei, det skyldes heller ikke at fraktfirmaet er for ’pertentlig’. Vanligvis handler det simpelthen om at det er skjedd en misforståelse, eller at man kanskje ikke har vært klar over hvordan man sende pakke og emballere varene korrekt.

 

Slik finner du den billigste pakkeforsendelsen

Her hos oss vil vi gjerne gjøre tingene litt annerledes. Vi synes at frakt skal være enkelt og billig for alle – uansett om du er privat eller næringsdrivende. Derfor er vår kalkulator åpen for alle, og den er like enkel å bruke uansett om du er privat eller bedriftskunde. Når du har tastet inn fraktbehovet ditt, går det kun noen få sekunder før du får priser fra de beste fraktselskapene i Norge. På denne måten er du alltid sikker på at du får de beste prisene på din leveranse.

 

Spar tid og besvær på din pakkeforsendelse

Ikke nok med at vi synes at frakt skal være billig; vii synes også at det skal være simpelt. Derfor har vi gjort det enkelt og oversiktlig å bestille forsendelser. Når du har inntastet avsender og mottaker, får du en enkel og ryddig oversikt over innleveringssteder så du raskt kan danne deg et overblikk. Vi tilbyr også flere forskjellige betalingsmetoder, blant annet VIPPS og kredittkort. Uansett størrelsen og prisen på forsendelsen din, har du også mulighet til å utsette betalingen i enten 10, 20 eller 30 dager. Dette er smart dersom du for eksempel skal ha fraktet store pakker som koster litt mer og ikke har tid til å vente på at du får pengene først.

 

Går det an å sende en pakke og faktisk være sikker på at den kommer frem?

Stemningen når det kommer til fraktbransjen er mildt sagt spent i Norge akkurat nå. Uten å nevne navn, finnes det en god del svikt blant visse leverandører. Pakker som ikke kommer frem og brev som aldri leveres. Hva er det egentlig som skjer? Og finnes det noen løsning på dette problemet? Hva skal du gjøre når du må være sikker på at det du sender kommer frem?

 Å sende ei pakke

Mye i hverdagen vår er blitt byttet ut og forandret. Telefoner, nettbrett og PC har redusert våre behov for å sende brev og har lagt til rette for kommunikasjonsveiene våre. Men visse ting må dessverre fortsatt skje analogt og manuelt. Én av disse tingene er leveranser av pakker. Det behovet har ikke forsvunnet ennå. Derfor er det ekstra frustrerende når det ikke fungerer.

Hva er det som skjer?

Å sende en pakke eller et brev ser ikke ut til å være helt enkelt lenger? Faktumet er at det hagler kritikk mot visse leveransetjenester i Norge akkurat nå. Det har helt enkelt ikke fungert som det skal de siste årene. Årsakene til det har vært mange, men kanskje ikke så relevante? Når vi sende pakke og leveransen mislyktes er vi sjeldent interessert i å vite hvorfor. I stedet vil vi vite hvor raskt det hele kan løse seg igjen. Frakt er nemlig ingenting vi lengter etter å fordype oss i – tro det eller ei. Det er en nødvendighet, og en viktig en sådan. Derfor bør alt satses på å løse problemene, ikke skape dem.

Et alternativ til de klassiske valgene

 Men alt er ikke fortapt ennå. I dag finnes det nemlig alternativer til de klassiske valgene. På grunn av diverse nye aktører og konkurrenter, har spillet mildt sagt forandret seg. Du behøver ikke lenger å stole på de store aktørene, men har en rekke nye alternativer. Alternativer som muliggjør sikrere leveranser og billigere priser. Ett av de alternativene er Billigpakke.no. Deres samarbeid med tunge leverandørnavn og deres enkle bestillingsmåter har raskt gjort dem veldig populære blant deres kunder. På hjemmesiden kan du raskt regne ut hvor mye det hele kommer til å koste deg og du får dessuten flere ulike valgmuligheter!

Vil du vite mer om dine ulike fraktalternativer? Kontakt Billigpakke.no her.

Så enkelt er det å finne de riktige fraktprisene

Alle virksomheter får på et eller annet tidspunkt behov for å få sendt en vare ut av huset. Det kan hende du driver en nettbutikk og at du derfor er avhengig av å få levert varene dine stabilt og effektivt – eller kanskje du har flere avdelinger rundt omkring i landet hvor du har behov for å få transportert reservedeler, varer eller lignende. Det kan også hende at du normalt ikke sender ting ut av huset, men at du en sjelden gang iblant er nødt til å få sendt varer til reparasjon, materialer til en samarbeidspartner eller lignende.

Uansett hva, bør du i alle tilfeller spørre deg selv om frakt og fraktpriser er noe du har 100% styr på. Vet du hva det koster å sende pakke eller få fraktet din vare? Og vet du hvor stor påvirkning det har på din kundetilfredshet at leveringen kommer i tide? Ofte har man nok å se til, og derfor er også tendensen at man benytter ’ute av syne, ute av sinn’-prinsippet. Så det sekundet da fraktmannen har hentet leveransen holder du ikke øye med resultatet. Det er forståelig, for det er hundre andre ting å ta seg til, men hører du til denne kategorien kan du risikere følgende:

  • Dine kunder blir skuffet
  • Du kaster bort for mye tid
  • Du betaler for mye

Når det kommer til nettopp frakt og fraktpriser er det flere faktorer som spiller inn, utover kun prisen på leveringen. Men la oss starte fra begynnelsen;

God frakt er god kundeglede

Uansett om du selger til private eller bedriftskunder er vi alle enige på ett punkt: vi hater å vente. Og selv om det kanskje ikke er din skyld at en leveranse kan være forsinket, så ser kunden likevel denne delen av prosessen som ditt ansvarsområde. Dersom kunder gjentatte ganger får varene sine for sent eller dersom fraktmannen kanskje ikke er imøtekommende nok, risikerer du å miste kunden.

Tid er penger

En effektiv levering er viktig for kunden, men spesielt også for deg. For du skal kunne stole på at leveringen forløper som den skal uten at du skal bruke tid på å sjekke den opp. Ved varer som leveres eller faktureres feil, må du bruke ytterligere tid på å utrede situasjonen – og det skal ikke mange slike situasjoner til før det til slutt begynner å koste deg penger.

Finn hode og hale i frakt og fraktpriser

Sist men ikke minst, så er det naturligvis det økonomiske aspektet ved det. Frakten skal være effektiv, kunden skal være tilfreds – men det er samtidig også viktig at du ikke betaler overpris. For eksempel høres det kanskje ikke mye ut om det er 5 kroners forskjell på en forsendelse, men dersom du har en nettbutikk som sender 30 varer i uken kan det bety en besparelse på nesten 8.000 kroner – uten at du behøver å foreta deg noe annet enn å sammenligne prisene. Og sender du til utlandet kan det potensielt være enda mer penger å hente – eller sløse (avhengig av øyet som ser).

 

Send pakker og spar penger samtidig!

Har du også skulle sende en pakke og må betale overpris på grunn av det lille pakke du skal sende? Det føles ikke helt rettferdig, ikke sant? Faktum er, jo mindre dine fraktbehov er, desto dyrere blir det. Men ikke for lenge. I dag er det en løsning på dette problemet. En løsning der du kan sende pakke og få muligheten til å velge den tid og pris som passer deg best!

Utvid dine synspunkter
Når vi sender pakker, er vi vant til alle de klassiske leverandørene, noe som er logisk fordi vi vil kunne stole på alt som skal komme. Men hvis du bare vil sende en pakke langt, kan det være ganske dyrt. Det er mer vanlig å få gunstigere priser, jo flere pakker du sender. Så, de som har mindre fraktbehov, er ofte den som blir rammet.

Men tenk hvis vi vil fortelle deg at det er en måte å sende færre pakker til rimelige priser? Ved hjelp av sider som Billigpakke.no kan du ved rask søk finne ut hva det vil koste deg å sende en pakke hvor som helst i verden.

Få flere alternativer
På Billigpakke.no kan du som nevnt vite ved et raskt søk hva det vil koste deg å sende en pakke hvor du vil. Men det er ikke alt. Du vil også få muligheten til å velge fra en rekke leverandører. På den måten får du tilgang til billigere priser, men samtidig alle de sikre leverandørene du er vant til å bli vant til. Som Momondo får du en liste over valgene dine og velger deretter det som passer deg best.

For å finne ut mer, sjekk ut Billigpakke.no og test deg selv!

Helthjem

Si hei til klassens nye gutt

Her på Billigpakke.no har vi alltid gjort mye ut av å være upartiske i forhold til våre produkter. Det betyr at våre kunder alltid har kunnet regne med at de har fått den rette – og beste – rådgivningen, skreddersydd til deres bedrift. Det er vi meget stolte av, og det er også grunnsteinen i vår forretning.

Samtidig føler vi også at det er vårt ansvar å gjøre oppmerksom på de ulike fraktfirmaene og sørge for at våre kunder har et så godt utgangspunkt som mulig når de skal velge deres leverandør.  Derfor forekommer det at vi skriver artikler om enkelte fraktmenn – ikke for å promotere dem eller favorisere dem fremfor andre, men simpelthen for at våre kunder skal kunne lære mer om hva som befinner seg på markedet. Ett av de firmaene som i det siste har vakt stor interesse blant våre kunder er HELTHJEM.

 

Hvem er HELTHJEM?

Helthjem distribuerer aviser, magasiner, bøker og pakker over hele landet. Vi leverer seks dager i uken – før frokost. I enkelte områder distribuerer vi også på søndager.

Helthjem har 100 prosent dekning i Norge, og vi har full sporing på våre helt hjem-pakker. Drift og leveranse av alle produkter i nettverket skjer via en rekke distribusjonsselskaper som sammen utgjør Helthjem. Se nettverk for oversikt over distribusjonsselskapene, som i all hovedsak eies av Schibsted, Amedia og Polaris.

Det unike med Helthjem er at alle selskapene bruker samme teknologi, har samme strenge kvalitetskrav og enhetlige rutiner og prosesser – og at vi har samarbeidet godt i en årrekke.

 

Er HELTHJEM den rette leverandøren for meg?

Det er definitivt mange fordeler ved akkurat dette firmaet. På grunnleggende basis kan du forvente de samme tjenestene som hos mange andre i bransjen. Det viktigste når du velger din samarbeidspartner vil alltid være – og skal alltid være – din egen magefølelse. Dersom kundene dine er fornøyde med den tjenesten som blir levert ved en fraktmann fra HELTHJEM, og dersom prisen er i orden, kan du være glad for å ha funnet den rette samarbeidspartneren.

Som utgangspunkt kan du forvente at det finnes mange muligheter for å få levert varen din, da det er mange forskjellige innleverings- og utleveringssteder plassert rundt omkring i landet. Det er også mulig å få fraktet pakker internasjonalt. Noe du med fordel kan undersøke er hjemmeleveringen deres. Med denne løsningen blir pakken fraktet rundt om natten, slik at du kan tilby kundene dine morgenlevering dersom pakken lever opp til kravene. Noen ganger er pakken for stor eller det kan være vanskelig å nå kunden, og da vil pakken bli levert til nærmeste postkontor.

Som utgangspunkt er HELTHJEM en god samarbeidspartner som har erfaring med leveringer til både private og bedrifter i alle nyanser. Prisene er fornuftige og det er god service. Men naturligvis er din egen oppfattelse av bedriften det viktigste  – og ikke minst hva kundene dine mener. Vi føler at det er vår plikt å opplyse våre kunder om de ulike bedriftene, men vil aldri favorisere noen av dem. Det viktigste for oss er at du får en fraktløsning som passer til nettopp dine behov.

Derfor hører vi også gjerne fra deg dersom du har spørsmål – både om du har enkle, konkrete forespørsler og særdeles om du mangler hjelp til å finne ut av hva som passer til nettopp ditt behov.

 

Send pakke

Dagens samfunn har utviklet seg og forandret seg mye de siste tiårene.
Du kan ikke stå under stolen med alt som blir modernisert og blir mer effektivt. Brev har lenge blitt erstattet av Facebook, E-post og SMS. Fysiske møter blir ofte erstattet av telefonsamtaler. Noen ganger kan man skremme av vår teknologi og lengter tilbake til de gamle gode tider. Imidlertid er det fortsatt noe i vårt samfunn som ikke kan erstattes av Internett og sosiale medier, men derimot øker behovet for det.

Behovet for postlevering og sending av pakker vokser i takt med økt salg på nettet. Egentlig med både bedrifter og enkeltpersoner. Spesielle salgssteder, Blocket, Tradera og ikke minst Trendsales – som fremmer salg av brukte varer mellom enkeltpersoner – øker også behovet for frakt. Du trenger bare å kunne sende varer, enten det er mellom bedrifter eller enkeltpersoner, brukt eller ny eller innenlandsk som utenlandsk.

Selv om pakker ikke kan sendes via internett, kan man forenkle prosessen ved å bruke internett til av sende pakke. Enkelte nettsteder tilbyr prisforhandlinger og online booking av pakker, noe som også bidrar til prispress på de ulike leverandørene. Dette tillater enkeltpersoner så vel som bedrifter å sende sine pakker billig. Billigpakke.no er den mest kjente nettsiden der fraktprisene er sammenlignet og hvor den laveste prisen kan bli funnet. I tillegg sammenlignes kun priser fra fraktgiganter som UPS, TNT,  Bring, DHL, Fedex Posten eller Postnord. Derfor kan du være sikker på at pakken kommer sikkert til mottakeren. Hvis mottakeren trenger ekstra pakker raskt, tilbys også ekspresslevering med garantert levering til mottakerens dør den følgende dagen.

Men det er ikke bare innenlands at varene sendes til nettbutikk. Noen ganger kan det høyeste budet komme fra en utenlandsk kjøper. Hvis din handel slutter med å sende forsendelser i utlandet, kan Billigpakke.no‘s -spesialister i området hjelpe deg med å finne den laveste prisen, slik at du kan sende pakkene så billig som mulig.

Hvordan velger man leverandør til en forsendelse?

Når noen tenker på levering og forsendelse er det ofte virksomheter som PostNord, Bring, FedEx, TNT, DHL og UPS som er det første som kommer opp. Sannheten er at det er en rekke forskjellige leveranseselskaper som spesialiserer seg i hver enkelt firmas eller persons behov. For å få den beste mulige servicen er man nødt til å forstå disse forskjellige typene av tjenester.
fedex_dhl_ups_tnt

Frakt leveranser

Fraktforsendelser er perfekt hvis du har behov for mellomstore, større og tunge leveranser til og fra virksomheter. Oftest er disse forsendelsene på paller eller sendes som konsolidert stykkgods.
Det benyttes alminnelige transportfirmaer til disse typene pallforsendelser. Normalt transporterer disse innenriks og til/fra Norge, Sverige, Tyskland og England.

Spesielle leveranser

Disse leveransene er typisk forsendelse med høy verdi eller skrøpelige forsendelser. Det kan også være følsomme dokumenter eller forsendelse av farlig gods evt. kjemikaler. Kjennetegn for
disse er at man manuelt skal kontakte sin fraktleverandør og gjøre oppmerksom på det unormale innholdet. Deretter lages de nødvendige tillatelsene og dokumentene som skal følge forsendelsen fra avsender til mottaker. Hos Billigpakke.no hjelper vi daglig til med forsendelser av verdiforsendelser og spesialforsendelser.

Kurer

De fleste kurerselskaper opererer både innenriks og internasjonalt. Kurertjenester er selskaper som UPS, DHL Express, TNT og FedEx Norge er ofte hurtige med neste dag leveringer til naboland og 2 dager til resten av verden. Hos Billigpakke.no velger vi mellom alle kurerleverandørene og gir dermed kunden den beste muligheten til å tilpasse både prisen og leveringstiden.
Kurerselskapene er ofte hurtigere og sikrere enn alminnelig post. Tracking og sporing er også optimal.
For ytterligere informasjon om alle typer forsendelser, er du velkommen til å ringe oss på +47 940 997 eller søke opp priser (og bestille online) på www.billigpakke.no

Forsikring av frakt

Nedenfor følger våre forsikringsbetingelser i korte trekk.

Hos Billigpakke.no er det to forsikringer: standardforsikring og tilleggsforsikring.

I din pris er det inkludert en standardforsikring som dekker opp til kr. 500,- i forbindelse med transportskade eller bortkommet pakke.

Ønsker du å forsikre din forsendelse for en større verdi, kan du tegne en tilleggsforsikring, når du bestiller forsendelsen.

Det er to krav som skal være oppfylt for at forsendelsen er forsikret mot transportskade:

1) Korrekt emballering av pakke samt at

2) pakkens innhold ikke kan kunne karakteriseres som forbudt eller farlig gods.

Eksempel på ting som ikke kan forsikres mot transportskade og som hverken standardforsikring eller tilleggsforsikring dekker:

* Alt elektronikk (tv, radio, forsterkere, alle ting som bruker strøm, osv)

* Porselen/ glass (glass, kopper, tallerkener, håndvasker, wc, skulpturer, osv.)

* Støt/bevegelses følsomme varer (varer som ikke tåler bevegelser)

Vi anbefaler at du leser nærmere omkring våre forsikringsbetingelser under forbudt og farlig gods, som du finner i bunnmenyen under “Forsikring” eller under “FAQ – ofte stilte spørsmål”.

En veiledning til forsendelser til Canada

Som det neststørste landet i verden, er forsendelser til Canada blitt både enklere og billigere for både privatpersoner eller virksomheter.

send_til_canada

Denne guiden kan hjelpe deg med å navigere presist i hva, hvordan og hvis du kan sende din pakke, pall eller flyttegods til Canada.

 

I denne guiden vil vi diskutere:
Tollfaktura
Brannfarlige produkter
Gaver
Planter
Tollbehandling
Forbudte varer
Personlige effekter/ Gaver
Fjerntliggende områder

Canadian Customs Clearance og papirarbeide
Alle pakker som blir sendt internasjonalt skal behandles av destinasjonslandets tollmyndigheter og Canada er ingen unntagelse. Bortsett fra dokumenter, som er fritatt for fortolling, avgifter og skatt, skal du angi hvilke varer din pakke inneholder.
Sørg for at du fyller ut hvert avsnitt ærlig og klart, med så mange detaljer som mulig – feil kan føre til forsinkelser og ekstra gebyrer. For eksempel er barnetøy bedre beskrevet som ‘Bekledning – T-skjorte til gutt 12 år’ enn bare som ‘Tøy’.
Fastsettelsen av verdien på sine varer er også meget viktig, da de lokale myndighetene blir nødt til å beregne hvor mye skatt og avgifter som skal anvendes til det. Noe som er verdt mer enn $ 20 CAD vil være gjenstand for skatt og avgifter, mens alt under det ikke vil være det. Den taksten varer og service (GST) er fastsatt er på 5%, som anvendes automatisk på enhver import verdsatt til mer enn $ 20 CAD.
I British Columbia, Manitoba, Quebec eller Saskatchewan kan det også anvendes en Provincial Sales Tax (PST). Dette skiller seg ut, avhengig av leveringsdestinasjonen. Hvis du sender bøker kan det kreves titler på bøkene før de kan godkjennes – så hvis din forsendelse skal leveres så hurtig som mulig, er det best å angi korrekte opplysninger.
I noen tilfeller kreves det en importlisens for å importere dine varer til Canada. Det avhenger helt av hvilken type produkt du importerer og årsaken til importen. Canadisk Toll vil kontakte mottakeren av varene som gir lisensen før den kan bli slettet og fraktet.
Forbudte elementer til Canada
Vi anbefaler alltid kundene først å kontrollere mottakerlandets forbudte gjenstand-liste før bestilling av frakt. Dette sikrer at det ikke blir forsinkelser eller ekstra gebyrer på dine varer. Du kan finne Canadas referansesystem her – bare tast inn din vare for å finne ut om den er tillat i landet:
http://inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409
Ytterligere elementer er også forbudt å sende med kurer. Klikk for å finne ut av mer:
http://www.pakke.dk/faq.php?faq_id=17

 

 

Sende mat og matvarer til Canada
Matvarer er allment akseptert som den beste gaven til dem som bor i utlandet og har hjemlengsel. De kan forårsake problemer, men ikke hvis de er ordentlig undersøkt før avsendelse. All import av matvarer er kontrollert av Canadian Food Inspection Agency (CFIA) og de krever at noe ekstra papirarbeid er knyttet til din “matpakke”.
CFIA krever at visse importer av matvarer som sendes fra utenfor USA, sendes med importtillatelser og opprinnelsessertifikater. Nøtter, for eksempel, skal sendes med ekstra dokumenter for å kunne kommer gjennom klareringen i tollen.

Du kan anmode om en tillatelse fra CFIA hvis du ønsker å sende mat til Canada.
Kurerens krav til avsendelse av mat i utlandet
Matvarer skal være i original emballasje fra produsenten. Emballasje på matvarer skal være forseglet og ikke endret på noen måter. Mat etiketten skal angi alle ingrediensene. Mat skal også ha en holdbarhet på mer enn seks måneder fra datoen for avsendelse.
Alle matvarer som har en holdbarhet på mindre enn seks måneder vil bli klassifisert som fordervelige vare og kan derfor ikke sendes via kurer.
Gaver og forsendelse av personlig effekter
Hvis du er canadisk og importerer personlige effekter i Canada kan du komme i betraktning til en unntakelse på toll og avgifter på varene dine. Dette gjelder også, hvis du opprinnelig har fått varene i Canada og sender de tilbake innen et år fra kjøpet ble utført, uten noen grense. Hvis du ikke er bosatt i Canada kan du bli nødt til å betale et ekstra gebyr på din import. Men dette er opp til tollmyndighetenes skjønn.
Utkant områder
Et fjerntliggende område beregnes i avstanden og vanskeligheter ved transport fra det nærmeste depotet til destinasjonen. Siden Canada er et enormt land vil noen områder uunngåelig bli betraktet som fjernbetjening av kurerer. Disse områdene kan det ta lengre tid å levere til, i forhold til en by destinasjon, og det vil derfor komme et ekstra tillegg for fjernbetjening til området. Dette tillegget er som oftest innregnet i den totale prisen for en forsendelse.

 

send-pakke-til-canada-pris

For beregning av priser og bestilling av forsendelse besøk www.billigpakke.no