DHL vil gi deg grønn frakt i gule biler

I dag blir begreper som «grønn overgang», «bærekraft» og «CO2-nøytralitet» gradvis brukt om hverandre. Dette er begreper som ikke lenger er begrenset til forskere og politikere, men et begrepsom i økende grad brukes som en USP av selskaper over hele landet.Akkurat som du nesten kreve at melken i latte din er organisk, er det også forventet at selskapene gjør seg selv CO2 nøytrale – eller i det minste ha miljøet og bærekraft i programmet under styremøtene.

Et av de stedene hvor man har mulighet til å ta det største steget mot et CO2-nøytralt selskap er klart når det gjelder frakt. Og det er ikke ment å være at du må bære varene ut til kundene dine i en Tesla, men mer som et råd for å finne en operatør som prøver å redusere sin carbon footprint.

La DHL hjelpe deg med CO2-nøytral frakt

DHL har satt seg som mål å kutte CO2-utslippene på transport ned til null ved 2050. Og som miljøet fylles opp mer og mer med både bedrifter og enkeltpersoner, kan dette vise seg å være en svært effektiv strategi.

I tillegg til det faktum at DHL, selvfølgelig, bidrar til å bevare miljøet, det gjør det også å differensiere seg i et konkurranseutsatt marked, og dermed gjør det mulig å appellere til en helt spesiell gruppe forbrukere.

DHL CO2 neytral

Tenk om din nettbutikk var den mest foretrukne blant miljømessig bevisste nordmenene? Eller hvis bare butikken var uthevet i Media, blogger eller lignende? Her har du muligheten til å sette merkevaren din på kartet over Norge. Ved å appellere til miljømessig bevisste kunder, du sørge for at du har en lojal publikum der det ikke lenger bare den prisen som er avgjørende.

Selvfølgelig kan frakt alene ikke utgjøre et CO2-nøytralt selskap-men det kan være et veldig stort skritt på veien. Uten å måtte gjøre noe, kan du bare redusere CARBON footprint ved ganske enkelt å endre transportør. På denne måten kan du relativt raskt få profilert deg og din merkevare som et selskap som går opp i miljøet og samfunnet rundt deg.

I tillegg til de taktiske fordelene ved å bevege seg i en mer CO2-nøytral retning, vil du sannsynligvis oppnå mer langsiktige fordeler også. Som byer blir stadig mer forurenset, er det også flere byer som vurderer innføring av miljømessige soner. Hvis du har kunder i en miljøsone, vil det kreve ekstra ressurser for å levere til dem. det kan være sjåføren har til å ta en avstikker, endre bilen, velger en annen drop-off sted-eller noe helt fjerde. Ved å sikre CO2-nøytrale forsendelser kan du omgå problemet, siden du kan levere direkte i miljøsonene. For eksempel har DHL begynt å bruke flere og flere elektriske biler og andre kjøretøy med alternativeTFuel, noe som betyr at de er fritatt fra de miljømessige sonene. Ved å gjøre det, har du allerede en stor fordel. En annen unikselgerpunkt er at DHL har en visjon om å plante 1 000 000 trær i året, for å sikre et bedre klima. 

Bruk klimaet som selgerpunkt i din virksomhet

Når vi snakker om å bruke klimaet som en selgerpunkt, kan det raskt høres kaldt og kynisk. Dette kan imidlertid ikke være lengre fra sannheten. Alle selskaper har elementer som gjør dem unike, og hvis dine unike poeng samsvarer med et gitt publikum, har du en nisje i markedet.

Fordelen med en nisje i markedet er at du ofte vil oppleve en høyere lojalitet, akkurat som kundene vil finne det lettere å forsvare en mulig høyere pris av selskapet «å være en kamp» i forhold til deres tro. Klima-bevisste forbrukere er også en nisje-riktignok en veldig stor en.

Dette betyr i prinsippet at du kan forsvare en høyere fraktpris med deg levere bærekraftig. Dette kan skape mer salg i butikken din, kan det gjøre det enklere for deg å sikre din kontantstrøm-og det vil utvilsomt bidra til å styrke merkevaren.

Koster CO2 nøytral frakt ekstra?

Siden fraktprisene ofte varierer dramatisk, kan det være vanskelig å forutsi om CO2-nøytral frakt koster ekstra. Som et utgangspunkt, er ikke dette det som gjør uttalelsen, men heller en rekke andre forhold.

Det er imidlertid viktig å vurdere hva du ser som «Extra». Det vil sikkert være dyrere å velge en mer miljøvennlig distributør, slik som DHL Express, snarere enn en lokal speditør med en mindre klimavennlig tilnærming. Vi vet ikke at det koster penger å lage en grønn overgang-men at pengene ville være glad for å gjøre det tilbake på lang sikt. Så hvis du planlegger å fortsette å drive virksomheten i mange år, vil du uten tvil være i stand til å spare penger på lang sikt.

For øyeblikket, mange store bærere jobber hardt for å bli selvforsynt-eller i det minste konvertere drivstoff til alternative drivstoff typer. Det er klart at det koster litt i oppstart fasen, men på lang sikt bør det gi besparelser-noe som kan gagne deg.

I tillegg er det, selvfølgelig, det menneskelige aspektet ved det, hvor man må spørre deg selv om du kan sette en pris på miljøet. Heldigvis trenger du ikke å bekymre deg for mye om prisen som vi alltid kan hjelpe deg å få forhandlet den skarpeste prisen hjemme. Vi sørger for å sammenligne priser på flere ulike vilkår, og kan også fortelle deg hvilke typer løsninger som er CO2-nøytrale. Kanskje forskjellen i virkeligheten er mindre enn du tror?

 

Grønn frakt på vei: Du kan nå sende CO2-nøytrale forsendelser

Miljøvennlighet har endelig blitt et viktig samlingspunkt i de fleste bransjer. Snart har du muligheten til å sende CO2-nøytrale pakker når du bestiller frakt på Billigpakke.no.

CO2-nøytrale forsendelser

Det kalles grønn frakt, og det er en tjeneste som tilbys i samarbeid med UPS. Bare kompensert for klimapåvirkningen forbundet med transport og håndtering. I stedet for å påvirke miljøet negativt, blir det mulig å sende bærekraftige leveranser med god samvittighet.

Grønn frakt kan bli den nye standarden

Det er ingen tvil om at grønn frakt er et stort skritt fremover. I dag er det mer fokus på miljøvennlighet enn noen gang før, og her ønsker også distribusjonsindustrien å være med. Billigpakke.no er en tjeneste som hjelper tusenvis av nordmen med å sende pakker til de beste prisene – og ikke minst for de beste forholdene.

Så langt er det begrensede muligheter for å sende miljøvennlige forsendelser. PostNord har kort vært klar over dette, og Bring har gjort sitt beste for å begrense CO2-utslipp. Men nå er grønn frakt seriøst på vei, og ved å bestille hos Billigpakke.no kan du ta det miljømessig riktige valget. Håpet er at CO2-nøytrale forsendelser blir den nye standarden i markedet og at miljøvennlig frakt kan utvikle seg til å bli det populære valget.

Billigpakke.no og UPS kompenserer for klimapåvirkningen

Hvordan fungerer det med grønn frakt? La oss forklare:

Vi kommer aldri rundt distribusjonsindustriens forurensning. Hvis en pakke skal transporteres fra et sted til et annet, vil det alltid være en form for CO2-utslipp. Spesielt når det gjelder pakker som skal til utlandet og derfor transporteres med fly.

UPS carbon neutral

I tillegg til å bruke mer miljøvennlige transportmidler, er den beste måten bare å oppveie klimapåvirkningen.

Snart vil det være slik at kunder hos Billigpakke.no kan velge å sende med UPS og samtidig bidra til en grønn omstilling. Det er partneren UPS som tar seg av hele prosessen og beregner CO2-utslippet slik at riktig kompensasjon kan bli funnet. Kompensasjonen lar kundene automatisk bidra til klimavennlige prosjekter i USA, Kina, Colombia og Thailand – steder hvor det virkelig kan gjøres en forskjell.

Bra for miljøet – og et godt signal å sende

Som individ kan du ta grep bak ordene hvis du er en talsmann for miljøet og hvis du vil bidra enda mer til en grønn overgang.

For bedrifter er det enda viktigere å velge grønn frakt: den sender en god melding, og det er en åpenbar måte å forbedre CO2-kontoen på. Bedrifter med høyt fraktbehov kan utgjøre en stor forskjell og bidra til noen av de mest fremtredende klimaprosjektene i verden. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle parter – og spesielt for planeten vår.