You Love Amerika? Få hjelp til å sende pakker til USA

Norsk industri har nylig produsert en analyse der de har funnet ut at Norges eksport til USA har steget med 30% i løpet av det siste året. Det er en kraftig økning, og det betyr at det er en splittelse over de beste frakt løsninger til en mye større grad enn før.

Historisk sett har det alltid vært en utfordring å få pakker sendt til USA. Det har ofte vært en kostbar glede-både fordi vi beveger oss utenfor EU, noe som betyr å øke papirene i forhold til tollen, men også ganske enkelt på grunn av avstanden. Du må også bruke luft eller skip frakt, som i sin tur bidrar til å skru prisen i været. Men med den høye veksten av eksporten til den andre siden av  Atlanterhavet, er det et marked som for mange danske selskaper er vanskelig å gjøre uten. For privat, kan det også værerelevant, som mange nordmen har valgt å bosette seg i USA.

Når det er på tide å sende julegaver, bursdagsgaver eller andre typer forsendelser, er det viktig å se på dem. Men hvordan kan du sørge for at eksporten ikke kommer til å ødelegge deg og lommeboken?

Send pakker til USA til de beste prisene-hver gang

Når du trenger å ta noe til USA, kan du legge merke til de første gangene at prisene kan variere mye. Dette er fordi, mer enn noe annet, er du underlagt volden i markedskreftene. Økning eller reduksjon i oljeprisen kan ofte føles mye mer når du sender pakker til USA enn om du leverer til Spania. I tillegg er det også en stor forskjell mellom de tjenestene som tilbys. Hvis leveringstiden er irrelevant for deg, det billigste alternativet vil nesten alltid være skipet frakt. Hvis du kan vente på rederiet å fylle skipet, kan du ofte «kommer med» til ganske billig penger.

sende pakke til usa

Men hvis du må sende pakker til USA og du trenger dem for å være sammen med mottakeren raskt, må du ofte velge fly frakt. Dette alene vil ofte resultere i en økt kostnad for deg som avsender. Deretter satt på toppen at du er under litt tid press, og da vil du raskt finne ut at alternativene er innsnevring. Langt fra alle shippingselskaper tilbyr ekspress levering fra Norge til USA.

Et av selskapene som har gjort dette i lang tid, for eksempel, er DHL. DHL har en tjeneste de kaller «samme dag Jetline», som i prinsippet betyr at du kan sende pakker til USA med dag-til-dag levering. Din pakke er satt på et fly med en daglig avgang, og kan i prinsippet være hvor som helst i verden dagen etter. Det går å si at denne tjenesten er ikke billig, så når du trenger å sende pakker til USA, vil planleggingen ferdigheter være ekstremt viktig.

Spar penger når du trenger å sende pakker til USA

Hvis du ønsker så gode priser som mulig, kan det gå en lang vei med fornuftig planlegging. Vi har samlet noen tips sammen som vi har hjulpet våre kunder de siste årene av gangen, og forhåpentligvis disse kan også hjelpe deg. Når du trenger å sende pakker til USA, kan du spare mye penger til;

  • Start forsendelsene i god tid
  • Standardisere størrelseN på forsendelser
  • Bestille flere pakke etiketter om gangen
  • Les nøye gjennom tollreglene
  • Bruk så mye frakt Last som mulig

Alle punkter flettes ofte sammen på tvers av hverandre. Hvis du har muligheten til å standardisere forsendelsene dine, kan du spare penger på emballasje etiketter og pakker. For eksempel, hvis du har 10 produkter du eksporterer og 8 av 10 er 10x10x10 cm, og de to siste er 12x10x10, kan du spare penger i mange tilfeller ved å bestille etiketter og emballasje for en pakke med 15x15x15.

På denne måten kan du bruke den samme emballasjen for alle forsendelsene dine når du sender pakker til USA. På samme måte kan du prøve å standardisere vekten. Hvis 8/10 av dine produkter veier 4 kilo og de 2 siste veier 6 kilo, vil det ofte være bedre fornuftig å kjøpe en større gruppe med etiketter som støtter forsendelser opp til 10 kilo enn å kjøpe to forskjellige seg.