5 Tips for å sende en pakke til Kina

send_pakke_kina-300x223

Har du kanskje lurt på hvordan man sender en pakke til Kina? Kanskje du har familie der eller har bedriftsforsendelser med solgte varer til det stadig voksende markedet. Men hva kan du sende? Hva kan du ikke sende? Billigpakke.no er her for å besvare alle disse spørsmålene og enkelt hjelpe deg med å sende en pakke til Kina.

Kina er et massivt land, med et areal på mer enn 9.500.000km2 og det er stadig flere valg når det gjelder å finne en transportør eller kurer til eller fra Kina.
Man kan benytte seg av alminnelig postservice slik som PostNord  eller kurertjenester som for eksempel UPS og DHL som ofte er hurtigere og mer pålitelige.

1. Sørg for at din vare og innhold kan sendes til Kina.
Det første vi anbefaler før emballering av din pakke, er å sikre at innholdet er lovlig og sikkert å sende. Ting som normalt ikke kan sendes til utlandet kan være kjøtt og animalske produkter. Kinesiske regler tillater heller ikke å sende ting slik som dvd’er og materiale som kritiserer staten av politiske årsaker.
Vi har en praktisk begrenset og forbudt liste slik at du på forhånd vet hva internasjonale kurerer ikke vil håndtere.
https://www.billigpakke.no/faq.php?faq_id=17

2. Undersøk først med hensyn til ekstra skatt og avgifter samt toll og gebyrer
Samme som de fleste land har Kina også regler for import av varer og visse ekstra kostnader. Det er et par faktorer bortsett fra restriksjoner/ forbud som kan påvirke din pakkes innhold i forhold til å importere og skatteregler. For personlige effekter (en gave fra en person til en annen for eksempel), så lenge verdien av din pakke er under ¥ 800 (ca. dkr. 80), vil du ikke være ansvarlig for eventuelle ytterligere gebyrer. Hvis verdien er over dette kan mottakeren pålegges importgebyr.

3. Pakk og emballer din forsendelse forsvarlig
Når du sender en pakke til Kina er ikke dette det samme som å sende det til Oslo. Kina er 6000km fra Norge. Det betyr at din pakke skal reise langt over land, i luften eller via sjø – og gå igjennom mange depoter og sorteringsanlegg på veien. Så det anbefales at du bruker en sterk eske til din pakke, ikke overfylle, og invester gjerne i en god innvendig emballasje også. Billigpakke.no’s retningslinjer for emballasje mer detaljert kan finnes her:
https://www.billigpakke.no/faq.php?faq_id=18
4. Merking av din pakke
Før du sender pakken din av sted til Kina, er du forpliktet til å fylle ut en proformafaktura eller et tolldokument – som er et dokument som beskriver alle elementene i din pakke. Billigpakke.no leverer disse gratis online og de er nødvendige for at de kinesiske myndighetene skal kunne vite hva som skal importeres inn til Kina. Du skal skrive ut 3 separate kopier av dette skjemaet og feste dem på yttersiden av din pakke. Dette er slik at de kinesiske tollerne enkelt skal få tilgang til papirene uten at de behøver å åpne pakken.

5. Finn den hurtigste og billigste måten å sende en pakke til Kina
Billigpakke.no har 3 forskjellige muligheter for deg å velge mellom. Uansett om du sender til Beijing, Shanghai eller Shenzhen kan vi møte dine behov. Vår hurtigste pakkeleveringsservice til Kina er UPS International Express som vil ha din pakke på destinasjonen kun to hverdager etter avhentningen. Vår billigste løsning er Billigpakke.no Air kurertjeneste, som starter på så lite som dkr. 380,- og har naturligvis full track og trace (spore pakken).
Du kan alltid beregne priser og se transittider her:

beregn-frakt-pris kina