Slik finner du de beste prisene når du skal sende til USA

Etterhvert som teknologien blir mer avansert, blir også verden mindre. Mange norske virksomheter opplever et økende behov for deres varer andre steder i verden, blant annet i USA og Kina. Derfor er det en god idé å undersøke hvordan du får en frakt du kan regne med – og som ikke er for dyr.

Send til USA – dette må du være oppmerksom på…

Én ting er å sende varer innenriks. Etterhvert er det blitt veldig mange utbydere på markedet som kan levere en god tjeneste til ganske fornuftige priser. Når vi beveger oss utenfor landets grenser, blir det imidlertid litt mer komplisert. Her er det viktig at du bruker et selskap som fx UPS som har styr på sakene. Når du skal sende til USA, er det blant annet viktig at selskapet har styr på reglene for toll og hvilke varer som kan innføres – og under hvilke betingelser. Naturligvis kan du også selv sette deg inn i disse tingene, men det er nok stor sannsynlighet for at du har nok av andre ting å sette deg inn i.

Dessuten er det viktig at det er en god og oversiktlig sporing på pakken. Når du sender en pakke så langt er det viktig at du kan stole 100% på tilbakemeldingen du får fra systemet, og derfor er det viktig at det fungerer ordentlig.

Slik finner du de beste prisene når du skal sende pakke til USA

Veldig mange virksomheter blir forundrede og forvirrede når de skal sende til USA for første gang. Hvor det innenriks er langt enklere, er det ved internasjonale forsendelser mange flere muligheter, både når det gjelder forsendelsestype, transittider og pakkevekt. For å finne den beste prisen, er det viktig at du kjenner behovet ditt. Derfor skal du kjenne til:

Transittid

Det er ikke helt likegyldig hvilken transittid du har behov for. Dersom du har en fast avtale med en kunde i USA, kan du med fordel sette opp mer strukturerte og planlagte forsendelser. Men dersom du ofte arbeider ut fra ”her-og-nå”-prinsippet, er det viktig at ditt fraktselskap kan levere en kort transittid – til en fornuftig pris. Her er det viktig at du som virksomhet oppveier hva du er villig til å betale.

Pakkevekt

Mange selskaper kan gi rabatter dersom du alltid kan holde dine pakker innenfor en viss vektgrense. Dette kan du med fordel utnytte dersom du vet at du har et generisk sortiment. Dersom du ofte lager spesiallagde varer, kan det være at du bør se etter et selskap hvor det finnes en mer individuell vektpris.

Noen vil kanskje argumentere for at det er flere ting man må ha styr på, og vi vil gi dem helt rett. De to ovennevnte tingene er imidlertid helt klart noe av det viktigste når du skal sende oversjøs. Vi har forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig å sette seg inn i hva man må se etter, men dersom du har spørsmål hører vi gjerne fra deg så vi sammen kan finne den beste løsningen til ditt behov.