Hva koster det å sende en pakke til Grønland?

Når de fleste hører ordene «pakker» og «Grønland» i samme setning, tenker de sikkert på herremannen med den røde luen og store skjegget. Det er imidlertid ikke julenissens verksted og pakkedistribusjon til danske barn som er emnet i denne artikkelen. Her skal vi kikke nærmere på hvordan du enklest kan sende en pakke til den nordligste delen av riket.

Pakker til Grønland – hvordan?

Grønland skiller seg ut fra mange andre land ved at det er et land med en helt annen infrastruktur enn de fleste andre land. Byene eller bygdene, som de små samfunnene kalles, er nemlig ikke forbundet med noe veinett. På Grønland foregår transport derfor med fly, hundesleder eller skip. Disse forholdene vanskeliggjør og fordyrer derfor også frakt til Grønland. Det gjelder spesielt om du vil sende en pakke med kort leveringsfrist der flyfrakt er nødvendig. Har du god tid, kan det godt lønne seg å velge en langsommere frakt med skip. Her må du imidlertid være oppmerksom på at leveringstiden kan ta opptil 3 uker.

Er det dyrt å sende en pakke til Grønland?

Det overordnede svaret på dette spørsmålet må være ja. Det er nemlig noe dyrere å sende pakker til Grønland enn det er å sende pakker til andre land. Det skyldes spesielt Grønlands infrastruktur, som vi berørte i forrige avsnitt. Men det er heller ikke så mange flyavganger mellom Danmark og Grønland, noe som også bidrar til å fordyre frakten.

Prisen på å sende en pakke til Grønland avgjøres av hvilken pakketype du skal sende til den store øya i nord. En stor og tung pakke er naturligvis dyrere å frakte enn en liten og lett pakke. Dessuten avhenger prisen også av om du har tid til å bruke 3 uker på at pakken når frem, eller om den skal sendes av sted med fly.

sende pakke til Grønland

Finn den billigste prisen på Billigpakke.no

Billigpakke.no kan du få en oversikt over fraktprisene til Grønland. Det kan du ved hjelp av priskalkulatoren. Her kan du se hvilke fraktselskaper som kan utføre frakten av pakken din til Grønland, og hva du må betale for å få fraktet pakken din. Når du har funnet det rette fraktselskapet, kan du utføre hele prosessen gjennom Billigpakke.no. Du skriver inn adressene og skriver ut en fraktetikett