En veiledning til forsendelser til Canada

 

Som det neststørste landet i verden, er forsendelser til Canada blitt både enklere og billigere for både privatpersoner eller virksomheter.

send_til_canada

Denne guiden kan hjelpe deg med å navigere presist i hva, hvordan og hvis du kan sende din pakke, pall eller flyttegods til Canada.

I denne guiden vil vi diskutere:
Tollfaktura
Brannfarlige produkter
Gaver
Planter
Tollbehandling
Forbudte varer
Personlige effekter/ Gaver
Fjerntliggende områder

Canadian Customs Clearance og papirarbeide
Alle pakker som blir sendt internasjonalt skal behandles av destinasjonslandets tollmyndigheter og Canada er ingen unntagelse. Bortsett fra dokumenter, som er fritatt for fortolling, avgifter og skatt, skal du angi hvilke varer din pakke inneholder.
Sørg for at du fyller ut hvert avsnitt ærlig og klart, med så mange detaljer som mulig – feil kan føre til forsinkelser og ekstra gebyrer. For eksempel er barnetøy bedre beskrevet som ‘Bekledning – T-skjorte til gutt 12 år’ enn bare som ‘Tøy’.
Fastsettelsen av verdien på sine varer er også meget viktig, da de lokale myndighetene blir nødt til å beregne hvor mye skatt og avgifter som skal anvendes til det. Noe som er verdt mer enn $ 20 CAD vil være gjenstand for skatt og avgifter, mens alt under det ikke vil være det. Den taksten varer og service (GST) er fastsatt er på 5%, som anvendes automatisk på enhver import verdsatt til mer enn $ 20 CAD.
I British Columbia, Manitoba, Quebec eller Saskatchewan kan det også anvendes en Provincial Sales Tax (PST). Dette skiller seg ut, avhengig av leveringsdestinasjonen. Hvis du sender bøker kan det kreves titler på bøkene før de kan godkjennes – så hvis din forsendelse skal leveres så hurtig som mulig, er det best å angi korrekte opplysninger.
I noen tilfeller kreves det en importlisens for å importere dine varer til Canada. Det avhenger helt av hvilken type produkt du importerer og årsaken til importen. Canadisk Toll vil kontakte mottakeren av varene som gir lisensen før den kan bli slettet og fraktet.
Forbudte elementer til Canada
Vi anbefaler alltid kundene først å kontrollere mottakerlandets forbudte gjenstand-liste før bestilling av frakt. Dette sikrer at det ikke blir forsinkelser eller ekstra gebyrer på dine varer. Du kan finne Canadas referansesystem her – bare tast inn din vare for å finne ut om den er tillat i landet:
http://inspection.gc.ca/plants/imports/airs/eng/1300127512994/1300127627409
Ytterligere elementer er også forbudt å sende med kurer. Klikk for å finne ut av mer:
http://www.pakke.dk/faq.php?faq_id=17

Sende mat og matvarer til Canada
Matvarer er allment akseptert som den beste gaven til dem som bor i utlandet og har hjemlengsel. De kan forårsake problemer, men ikke hvis de er ordentlig undersøkt før avsendelse. All import av matvarer er kontrollert av Canadian Food Inspection Agency (CFIA) og de krever at noe ekstra papirarbeid er knyttet til din “matpakke”.
CFIA krever at visse importer av matvarer som sendes fra utenfor USA, sendes med importtillatelser og opprinnelsessertifikater. Nøtter, for eksempel, skal sendes med ekstra dokumenter for å kunne kommer gjennom klareringen i tollen.

Du kan anmode om en tillatelse fra CFIA hvis du ønsker å sende mat til Canada.
Kurerens krav til avsendelse av mat i utlandet
Matvarer skal være i original emballasje fra produsenten. Emballasje på matvarer skal være forseglet og ikke endret på noen måter. Mat etiketten skal angi alle ingrediensene. Mat skal også ha en holdbarhet på mer enn seks måneder fra datoen for avsendelse.
Alle matvarer som har en holdbarhet på mindre enn seks måneder vil bli klassifisert som fordervelige vare og kan derfor ikke sendes via kurer.
Gaver og forsendelse av personlig effekter
Hvis du er canadisk og importerer personlige effekter i Canada kan du komme i betraktning til en unntakelse på toll og avgifter på varene dine. Dette gjelder også, hvis du opprinnelig har fått varene i Canada og sender de tilbake innen et år fra kjøpet ble utført, uten noen grense. Hvis du ikke er bosatt i Canada kan du bli nødt til å betale et ekstra gebyr på din import. Men dette er opp til tollmyndighetenes skjønn.
Utkant områder
Et fjerntliggende område beregnes i avstanden og vanskeligheter ved transport fra det nærmeste depotet til destinasjonen. Siden Canada er et enormt land vil noen områder uunngåelig bli betraktet som fjernbetjening av kurerer. Disse områdene kan det ta lengre tid å levere til, i forhold til en by destinasjon, og det vil derfor komme et ekstra tillegg for fjernbetjening til området. Dette tillegget er som oftest innregnet i den totale prisen for en forsendelse.

send-pakke-til-canada-pris

For beregning av priser og bestilling av forsendelse besøk www.billigpakke.no